29 اردیبهشت 1403

لیست اخبار صفحه :8
با روش های صحیح سالم سازی سبزی ها آشنا شویم

با روش های صحیح سالم سازی سبزی ها آشنا شویم

سبزی یکی از فسادپذیرترین محصولات کشاورزی محسوب می شود که ممکن است در مزرعه، با مدفوع حیوانات و یا جریان فاضلاب ها و دیگر آلاینده ها آغشته شود، بنابراین به سادگی می تواند باعث بیماری در انسان شود.

15 گام تا تغذیه سالم در ماه مبارک رمضان

15 گام تا تغذیه سالم در ماه مبارک رمضان

مطالعات متعدد نشان داده است که روزه داری در کنار اجرای برنامه غذایی صحیح در این دوران در پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر بسیار مفید و کمک کننده است. در این مطلب نکاتی در مورد تغذیه مناسب در این ایام را با هم مرور می کنیم:

راهنمای خرید آجیل برای ایام نوروز

راهنمای خرید آجیل برای ایام نوروز

آجیل یکی از خوراکی‏ های پرطرفداری است که همیشه در لیست خرید عید جای دارد. یکی از دغدغه هایی که ممکن است برای ما ایجاد شود خرید آجیل با کیفیت و با قیمت مناسب است. در این مقاله نکاتی در حوزه خرید آجیل را با هم مرور می کنیم:

چگونه در سفر تغذیه سالم داشته باشیم؟

چگونه در سفر تغذیه سالم داشته باشیم؟

تعطیلات نوروز فرصت بیشتری را برای سفر و استراحت فراهم می کند. سفر رژیم غذایی افراد را با تغییراتی مواجه می سازد و از طرفی افزایش استفاده مردم از غذاهای آماده، غذاهای دستفروشی در کنار خیابان و جاده، خطر بروز مسمویت ها را افزایش داده و مشکلات زیادی را به بار می آورد. بنابراین داشتن یک تغذیه مناسب و درست در طول سفر، از جمله اصولی است که همواره باید به آن توجه کرد.

بیماری فاویسم چه نشانه هایی دارد؟

بیماری فاویسم چه نشانه هایی دارد؟

بیماری فاویسم (نقص آنزیم گلوکز 6 فسفات دهیدروژناز یا به اختصارPD6G) شایع ترین بیماری نقص آنزیمی در جهان است که از هزاران سال پیش ابتلا به آن در یونان قدیم گزارش شده است.

آیا می توان گفت کدام قارچ وحشی در طبیعت، سمی است؟

آیا می توان گفت کدام قارچ وحشی در طبیعت، سمی است؟

قارچ ها گیاهانی هستند که مصرف خوراکی پیدا کرده اند، اما همه انواع قارچ خوراکی نبوده و بعضی سمی و بسیار خطرناک است. خوردن چند لقمه از این قارچ ها می تواند کبد، کلیه و حتی مغز را از کار انداخته و گاه موجب مرگ شود.

مبتلایان به فاویسم از مصرف کدام مواد غذایی پرهیز کنند؟

مبتلایان به فاویسم از مصرف کدام مواد غذایی پرهیز کنند؟

بیماری فاویسم (نقص آنزیم گلوکز 6 فسفات دهیدروژناز یا به اختصارPD6G) شایع ترین بیماری نقص آنزیمی در جهان است که از هزاران سال پیش ابتلا به آن در یونان قدیم گزارش شده است. در بخش نخست این مطلب، با بیماری فاویسم، انواع این بیماری و نشانه های بالینی ابتلا به فاویسم آشنا شدیم. در ادامه نیز با مواد غذایی که بیماران مبتلا به فاویسم باید از مصرف آنها پرهیز کنند، آشنا می شویم.

مرگ خاموش، خطری که قابل پیشگیری است

مرگ خاموش، خطری که قابل پیشگیری است

مسمومیت با مونواکسیدکربن یا گازگرفتگی، مسمومیتی است که به دلیل تنفس گاز خطرناک مونوکسیدکربن ایجاد می شود. این مسمومیت که به وسیله انواع وسایل گازسوز از جمله بخاری، آبگرمکن، پیکنیک و حتی زغال ایجاد می شود، اغلب در زمستان و اوایل فصل بهار دیده می شود.

بیماری های قابل انتقال در اثر مصرف آب آلوده

بیماری های قابل انتقال در اثر مصرف آب آلوده

به دلیل نقش موثر آب آلوده در انتقال بیماری ها، در این مطلب با اهمیت سلامت آب مصرفی و نقش آن در بیماری ها آشنا می شویم. به ویژه در ایام نوروز، این موضوع از اهمیت بالاتری برخوردار است.